Friday, November 19, 2010

Red Ribbon Under the Sea Contest win Fuji Underwater Camera now!!!

Wow...contest from RED RIBBON and stand a chance to win a Fuji Underwater Camera..dont play play ...
HOW TO JOIN?

1. Write an entry regarding this giveaway title : "Red Ribbon Under the Sea Contest win Fuji Underwater Camera now!!!"
2. Include the banner above and also the small banner for your sidebox, and link to this post.
3. Put Red Ribbon Boutique and Blog in your blogroll to make it easier for you to get update news from us.
4. What are NOT A MUST TO DO : like the post (FB like button), tag some friends, follow us, etc

Alright..I have done all the above ..now is the ultimate write up..hrmmm..i wanna try something different..let me blog in B.M. instead heheheehe

Buat sejarah sikit hari ini..sebab buat pertama kalinya saya cuba buat entri dalam B.M selama hampir 2 tahun saya berada dalam arena memblogging...chewah...minta maaf kalau ada yang tersinggung sebab tak paham apa yang akan saya merapu dalam masa beberapa saat selepas ini.

okay..Saya seorang kaki 'outdoor', yang suka mengembara dan meneroka hidupan luar tak kira lah samaada di kawasan pergunungan mahu pun bersantai di kawasan pantai. Kalau setakat daki gunung/bukit, nak bergambar..takde hal sebab kamera biasa atau ciput pun jadilah. Tapi kalau kat pantai/sungai/tempat berair..ini yang payah ni. Kalau kamera terkena air, mahu rosak lah jadinya. kan best kalau ada kamera underwater..(kenyit mata kat Ms Red Ribbon..huhuhu)..

Yelah..macam gambar sebelum ni..steady je atas air, gambar "tersungkur" dalam air, oppsss...haih nasib baik ada lifejacket. tapi nak tangkap gambar ikan ikan comel dalam air, setakat imbas melalui mata kasar je lah yea..kamera saya tidak boleh dicelup dalam air, nanti tamat tempoh hayat sebelum sampai waktunya..:P

Sebenarnya dah lama jugak saya impikan untuk memiliki sebuah kamera kalis air tapi belum ada rezeki untuk memilikinya lagi..so join contest ni, mana tahu ada tuah, kan? Pulau impianku adalah Pulau Maldives..terkenal dengan kehidupan laut serta keindahan alam sekelilingnya. Jika tiada aral menghalang, diharap pertengahan tahun depan akan termakbul impianku ini..Jadi tatkala saya merenung jauh sambil menikmati keindahan bumi ini, teringin juga nak menyelam dalam air dan menikmati keajaiban dunia sana. Pasti indah kan?

macam si mamat kat gambar ni, best je dengan baju diving dia yang kaler ceria tu..
Sekali sekala boleh buat minit mesyuarat, pasti aman serta dapat menumpukan konsentrasi sepenuhnya....kekekeke selain itu, sebab saya nak tahu juga, macam mana kehidupan dalam air..betul ada spongebob ke? :P
sungguh teruja ..terumbu karang, ikan berwarna warni, penyu...macam macam adaaatidak lupa juga, saya memang berminat barangan Fuji..sebab lil Bubu (kamera kecik kesayangan saya) jenama Fuji juga. dan saya baru balik dari Jepun..sempat ambik gambar Gunung Fuji dari Stesen 5 (aras pertengahan). dapat cam tak? kalau dari jauh, nampak lain..ini dak kira dekat dah ni..tu lah pasal lain macam sikit...tapi bersalji kat atas tu..ahaks.. Hrmmm..moga impian saya tercapai untuk memiliki Fuji underwater camera...
Sekian, Terima kasih diucapkan kepada Red Ribbon Boutique and Blog kerana menganjurkan peraduan ni..best best...:)

2 comments:

Ms and Mr Red Ribbon said...

thanks for joining... tunggu keputusan yer...

Devi da Lil' DeviL Photography said...

you are most welcome..alright..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...