Friday, December 31, 2010

2010 Curtain falls, Hello 2011!

So fast time flies eh? 365 days has just passed like the blink of an eye...well literally.There were many bittersweet memories and challenges i've been through this year. It wasn't all bed of roses lying on my piece of life. Nonetheless it was a roller-coaster ride for my most rewarding passion i've deeply love and adore--yes you got it right..contest/competition and traveling. It's not how much you earn, its not how many countries you visited, or even its not how much designer brand you've own, but its the self satisfaction to my soul that put a smile on my face and a little small light that brighten my darkest sorrow each time. Definitely a money cant buy experience of my lifetime.

Our life is like a contest. Sometimes we tried so hard, but we didnt get it, at times when we put the least effort, and voila..we own it. but at the end of the day, i always believe that "if its meant for u, then it will definitely be yours". so dont push urself so hard, until you not only lose everything but you start losing yourself as well..

competition running high, so dont let the motivation running low. be glad that the passion is still burning. have faith, coz eventually good things will come when u least expected.but that doesnt mean you should not dream bout it..coz it all started with a DREAM...oh yeahhhhh..

2010 has been one of the BEST & probably also the WORST year of my life. Indeed...another year i've survived and its really feel good to be alive. How could i forget the moments when i finally land my foot on my every dream destination wishlist like PARIS, AMSTERDAM, NEW YORK & JAPAN. Each day is a learning process and winning is not everything..but to earn it by our own effort (by all means not by cheating,plagiarism, bias) is the greatest respect oneself could achieve.

pic taken at Amsterdam, Holland

Step forward! 2011 is approaching...the road might be against you at times, but always remember that life do move on beautifully... eventually. So stay focus, keep that phase/dream going & finally give out your very best!


signing off..Lil Devil will be quiet as the church mouse (Peter griffin's line) in 2011 ..u think so? we'll see..we'll see..

Wishing everyone a very happy NEW YEAR 2011.

Wednesday, December 29, 2010

Post Party -Anugerah Skrin 2010

Sambungan dari Anugerah Skrin di sini. Saya dan Ira ke tingkat 4 untuk berjumpa dengan guest partner masing masing. Kami letakkan bag dalam but kereta dulu. Lepas tu ke tingkat 2 untuk After event party di mana hanya VIP dan media terpilih saja dijemput hadir. Cantik hiasan dewan itu, gelap gelita..tapi disinari dengan kerlipan lilin dan lampu malap. Lapar..jadi terus makan dulu. Ada roti jala, kari ayam, pau ayam, mini roti canai, mee goreng mamak (ahaks!) , kuih muih dan buah buahan. Makan berdiri sebelah meja kecil yang disediakan. Dah tahu meja tu kecil, balang kacang yang sebesar 40% meja bulat diletakkan kat situ. tambah bunga di tengah lagi..kekekeke...

Lepas tu, kami semua mengambil kesempatan ini untuk mengambil gambar bersama artis artis tempatan. Enjoylah gambar gambar seterusnya.

Anugerah Khas Juri Sam ShaheizyRehan Yakob, auntie Ira yang super cool. Artis zaman dulu..dont play play ah. tiba tiba semua artis muda nak ambik gambar dengan beliau pulak..hehehe

Pelakon Nur Kasih, Fizz Fairuz :)
Alahai chomelnya Pelakon wanita terbaik-Kategori filem-Sharifah Amani 'tersepit' di tengah
Shamsul Yusof
Host ASK 2010, Awal Ashaari-memang cool
Awal dan Scha
Ira, kak Adibah, Adibah, devi (Saya ler), Silviana & kawan Silviana
decor yang cantik dan romantik gitu.Ada buah buahan dan pencuci mulut/manisan sekali (pinggan di bawah yea)
adik saya, Ronnie
Selesai sudah akhirnya, sekarang boleh fokus contest lain...huhuhu .Apa apa pun, terima kasih kepada pihak Pantene & Starcom serta TV3 sebab bagi peluang kepada saya untuk menikmati Pantene 14 days CHallenge ini. Best jugak lah sebab pada masa yang sama, saya dapat mengasah bakat menulis blog dalam BM. Selain itu, dapat berkenalan dengan geng geng yang sekepala seperti Nina, Ira & Adibah. Dress yang berharga Rm450 tu pun diberikan kepada semua finalis sebagai salah satu 'hadiah' dalam contest ini. Tidak lupa kepada Kak Ayu kerana dia yang memberitahu saya pasal challenge ini. Kepada peminat setia blog saya(Chewah--ada ke? kalau takde pun ada aku kesah? kekekee ) teruskanlah membaca..sebab saya ni kureng sikit nak membaca, tulis ok pulak...pelik betul. Sekian, sehingga berjumpa lagi di contest yang lain...

Anugerah Skrin 2010 karpet merah

24/12/10 hari yang "ditunggu tunggu" akhirnya telah tiba. Anugerah Skrin 2010 (ASK 2010) akan disiarkan secara langsung di tv3 and juga tonton.com.my malam tersebut. Lebih kurang pukul 1230pm, saya dan adik, Ronnie makan tengah hari dulu sebelum menghantar saya ke PWTC. Setelah sampai, terserempak dengan Nina & Ira. lepas tu yang lain pun muncul satu per satu. Temujanji pukul 130pm jadi tak elok lah kalau datang lewat kan? Nanti dapat reputasi tak baik pula sebab buat orang menunggu..:P Kami diberitahu untuk ke tingkat 3 (macam underground je) sebab lampunya yang malap, lif yang berminyak dan ramai pembantu dapur lalu lalang kat situ..ahaks. Tunggu sekejap sebab make up artists dari Amber Chia Academy baru sampai. So berdandan lah kita dengan make up yang tebal, bulu mata palsu dan tidak lupa yang paling penting- rambut kami semua. Kebanyakkan dari kami didandan rambut 'curl' mungkin sebab nak ikutkan tema Glam untuk ASK 2010. takde lah kami nak demand lebih lebih pun. kalau demand nak set rambut cara yang lain -dibenarkan ke? :P
Lunch dan tea break disediakan tetapi setiap kali naik ke tingkat 4, makanan habis - licin. Samaada staff belakang tabir terlalu lapar atau makanan yang disediakan hanya untuk 10 orang. :P nasib baik kami ada bawa bekalan sendiri--so keluar lah roti babu, twiggies, kacang, roti potato dan snek yang sewaktu dengannya. Semasa itu jugalah sempat 'bergedik' depan kamera. Si Nina demam- tak sihat, Si Adibah pula dah lembik sebab tak sempat makan nasi, Ira, Connie, Linda, Silviana, Ash, Izza dan saya sempatlah borak borak dan semua meluahkan agar malam ni berlalu dengan pantas sebab rasa 'excitement' tu dah mula layu kalau dibandingkan masa Press conference tu. Pelik tapi benar.

Jam menunjukkan pukul 5 petang, Miau Yee dah bawa turun 'dresses' kami. Cepat tukar!!!! masalah betul, tak ada bilik persalinan. Suruh kami tukar dalam tandas. Kalau tandas kat Empire tu oklah juga, bersih, kering dan luas. Tandas kat sini basah, sempit dan berbau...huhuh..Nasib baik, bilik yang dikhaskan untuk penari masih kosong, jadi kami semua bergegas dan menukar outfit kami. Giler punya laju nak tukar sebab kata Miau yee kami dah terlambat untuk rehearsal sebelum live malam ni. Barang barang penting seperti netbook, camera, beg duit dan hp ditinggalkan di koridor tingkat 3 dengan hati yang sangat berat. Tapi make up artist masih ada di situ, so ok kot. jadi bergegas lah kami semua ke tingkat 4 macam cicak baru putus ekor. Sesampainya kami di belakang pentas, boleh mereka cakap tak jadi rehearsal sekarang..Aik? Habis suruh kita bergegas bagai nak rak tu apasal. Apa pun, kami turun balik ke tingkat 3 dan selepas memastikan barang penting masih ada di situ, kami memakai accessories Gold seperti yang dibagi tau earlier dan touch up sana sini sikit.

Kemudian, giliran menunggu lagi. macam dah masuk ofis gomen. tapi yang ini tak sempat ambil nombor, tunggu je lah. Lepas tu, sempat kami dipanggil untuk buat raptai sekali. Raptai tak sampai 4 minit..hehee..then turun balik ke underground tu. Ronnie dah sms, macam mana nak masuk dewan, takde tempat reception VIP pun. kak Azimah lagi kesian, tiket dia i dah bagi kat Reena untuk pas kan kepada reception. Tapi reception ckp takde. Tunggu punya tunggu, Ronnie sms yang dia dapat masuk tapi takde pula tempat duduk yang dikhaskan seperti yang diberitahu semasa briefing hari tu. OK memang banyak perkara yang patut diperbaiki kalau nak buat event yang live macam ni. Statement Anugerah paling berprestij dekad ini mungkin patut ditarik balik. Sebab 1st of all, tanggungjawab dan komitmen yang tinggi harus dipikul serta boleh memberi persembahan dengan mutu yang terbaik untuk pihak VIP, artis, media serta para hadirin yang hadir sekalian. Ini buat semua orang rasa tidak puas hati, tapi bila diusulkan setiap perkara begini, orang nak mengata kita komplen pulak. Saya budak baru belajar, kalau salah tolong tunjukkan..betul tak?

baiklah untuk tidak melengahkan masa lagi, kami semua diminta untuk bersedia bagi acara berjalan di karpet merah. Risau pula barang berharga kami ditinggalkan di koridor je. Mungkin pihak yang berkaitan patut sediakan loker atau bilik khas untuk anugerah yang 'berprestij' di kemudian hari. Tapi nasib baik Miau Yee ada beg galas untuk kami menumpang beg dompet kecil, hp dan kamera. Barang lain terpaksa kami tinggalkan di bawah/atas kerusi di sana saje.

Sampai je kat sana, penuh dengan VIP, artis & media tempatan. Lawa betul Nasha Aziz dengan dress dia yang anggun lagi elegant. Kami pun berjalan lah di karpet merah di mana pihak wartawan dan media mula melepaskan flash bertubi tubi. Semakin dekat kami ke pentas untuk di interview 'live', semakin riuh bunyi bising ..rasa macam kat pasar borong /malam pun ada. Rupa rupanya, photographer sedang mengambil gambar. Ambil gambar bukan guna tangan dan mata ke? Tapi kenapa mulut yang bising. pelik. Karpet merah yang saya hadiri di New York untuk tayangan Sex and the city 2, photographer dia bersopan sikit. ahaks.

Website GUA ada gambar kita..masa ini lah photographer semua melalak ..i pun tak tahu motif sebenar mereka menjerit. Apa pun terima kasih untuk gambar ini
Nak tengok macam mana interview tersebut? tonton lah..

Selepas di interview, 14 gadis pantene diminta untuk ke belakang pentas bagi persediaan pengumuman keputusan. Pengumuman kami dibuat semasa iklan di tv3, jadi penonton di rumah memang tak dapat nak melihat kami semua di tv..kekekee..streaming di tonton je lah yea. Biasalah semasa 'live show' macam ini, pasti ada aktiviti-aktiviti yang akan dipersembahkan semasa iklan supaya para hadirin tak bosan serta dapat mengisi masa yang kosong itu. Keputusan seperti yang dijangkakan di link ini. Tahniah kepada semua pemenang. Kepada yang tak menang, jangan putus asa, ada banyak lagi contest yang anda boleh join..hehehe

Selepas selesai, kami masih diminta menunggu di belakang pentas, sebab the show must go on. Semasa 'commercial break', baru kami dibenarkan untuk duduk di tempat yang dikhaskan dalam dewan. So sempat juga melihat persembahan Anuar dan Ziana Zain serta beberapa kategori yang lain yang dinobatkan pada malam itu. Tapi persembahan paling mantap bagi saya jatuh kepada Faizal Tahir..superhero betul. persembahan beliau juga merupakan persembahan penutup.
Semasa semua orang bergegas nak pulang/tandas/post party, sempat saya menegur Datuk Jalauddin Hassan dan bergambar dengan his lovely wife. Tiba-tiba i tersedar my hp dan camera digital hilang..nasib baik Si Adibah suruh check betul betul. Rupa-rupanya terselit di kerusi..suspense sekejap. Thanks Adibah. Jadi lepas tu, turun lah kami semua ke underground/basement semula untuk mengambil beg. Dalam kesibukkan kami mengemas beg, tiba tiba Adibah cakap beg dia hilang. Cari punya cari, tak jumpa. sedangkan dia selitkan di bawah beg-beg yang lain. Kesian betul. Bukan management nak bertanggunjawab pun. Ini memang sah ada orang yang mencuri ni. Wei beringat sikit, tidak sesiapa dapat melarikan diri dari hukum karma. kalau ada yang terbaca blog ini dan secara kebetulan merupakan si pencuri/keluarga terdekat si pencuri/ bff pencuri tu, pulangkanlah beg serta rantai emas dan hp tu. Adoi, apa lah motif korang nak mencuri beg orang? takkan kaya pun wei.

ok..sambung post party selepas ini..kena tunggu yea..sebab kena upload video Faizal Tahir sekali..

Monday, December 27, 2010

Anugerah Skrin 2010 (Rehearsal)

19 December 2010 - Nina,ira,Adibah and myself went to KJ again for fitting. We finally managed to see the final touch of the gown, which turned out to be so nice and elegant. thank god, i was worried earlier if it would make me look fatter...LOL..anyway after all that, now its only waiting time for the rehearsal and the big nite itself.

Snip snip away...the tailor, Ms Brenda Sim doing her thang. all in white and a little gold touch (Pantene's theme)

It's funny when i heard someone actually requested for her gown to be longer at the back. But i think it was rejected later.kekeekeke..ada ke patut nak demand lebih lebih? first of all, beringat lah dulu sebelum join yea..i received a lot of complaint from friends and also public about the credibility of this contest. Voting from the public? or based on the writing of the blog? popularity?oppsss...hahahaa..Anyway I am not expecting much as I personally love joining contests and this situation are like been there, done that..I know how at times when dirty tricks are unavoidable and how publicity can be very sorry to say this --cheap. Well, for me the most important thing is that i've done my best and i've play fairly, so at the end the result is not something will SURPRISE anyone either. LOL Let's just enjoy the show and see how the red carpet event look like. Nevertheless, i really enjoy knowing some of them and it was really cool ride altogether as we are in the same brainwave.

So on 23 December 2010, received an sms stating that the rehearsal will be held at Dewan Merdeka 630pm. After work, went there and saw some staff handling the preparation including the stage, props as well as the red carpet walkway. While waiting for Reena, we sat at the Merdeka Hall and watch how the other artistes practicing their vocals and also to present the award for tomorrow night event. Once Miau Yee and Reena arrived, we were briefed on what & how the flow of the winner announcement plus prize giving and what questions to be expected during the red carpet. As we will be interviewed 'live' on Tv3 and also live streaming on tonton.com.my .

Betul ke Anugerah Paling berprestij dekad ni? kita tunggu yea...ahaks
Merdeka Hall
PA system, sound....Checked checked..
playback, lighting, camera...get it roll
the seats
Ash,lil devil, IraFinally received the VIP card. My bro, Ronnie will be coming for the night Front cover..nice hard coverhehehe
ira
The whole thing finished almost 1030pm. No dinner (as expected) so some of the girls were pretty hungry and tired too.Luckily, i had laksa about 5pm earlier or else i might have my gastric that night.last 2 person to go home was me and Ira, so Reena asked us whether we have any friends that would like to come for the ASK 2010. Both of us said yes coz i know some of our friends are interested as they have asked earlier. So i quickly sms/call some of them. Only Kak Azimah could make it. Thank god B bought for me 2 burgers as supper coz upon reached home, 1 chicken burger and another benjo was gone within split seconds. i hardly eat supper and the most only 1 burger i'll finish, but i was surprised myself that i could finish 2 burgers at once so fast. yummy...since i cant sleep, i joined some online contests and continue to update some of the photos in FB. tomorrow going to be a super busy day. im pretty tired and the anticipation is running high too..i'll update more info of the day later, orait?

video for your viewing only..behind the scene
video

Wednesday, December 22, 2010

Faith and Desire

pic taken at Jiu Fen, Taiwan
I have faith and a dream

but deep inside i am still searching

searching for the soul that seems lost

Is this my destiny or what i've desire?

I'm still finding myself

is this what i want or need?

the mirage are ridiculously clear yet still blur

I am the hopeless dreamer

but i have faith it will appear

dunno when but it's quite near

and im not leaving coz I aint fear!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...