Nuffnang X

Monday, January 7, 2013

AJL SNAP SNAP-Ekspresi Seni atau Sihir???

Cuba citer/komen sikit..nak juga tahu pendapat korang..apa maksudnya gabungan seni dan muzik dari pandangan mata anda? Bahang Anugerah JUara Lagu (AJL) semalam masih hangat lagi kot dengan persembahan mantap artis artis tempatan, ini kan pula keputusan peraduan SNAP SNAP  #AJL27 yang terpacak di HArian Metro hari ini (7.Jan.2013) ..tersembur roti di mulut..takut kena sihir..muahahahah

Aaaahhhhh... logo AJL cantik kan? dengan cebisan warna-warni meriah meratapi arca unik..artistik la jugak kan? 

Jadi bila peraduan snap snap disebarkan, tergerak hati nak join sebab hadiah memang best, RM10k. jom main gitar!

biasalah lumrah kehidupan, ada menang ada yang kalah. i ok jer kalau kalah tapi biarlah yang kena dengan tema yang diberi kalau tak baik jangan anjurkan contest lain kali..betul tak? huhuhu agak agak lah kan..kalau gambar kemenangan dengan satu group ahli dikir barat ker, dondang sayang ker, tak pun ala ala artis Malaysia rockers macam Amy Search ker..takpe lah jugak! 

I biarkan setiap pembaca blog ini untuk memberikan komen masing masing...http://www.anugerahjuaralagu.com/AJL27/ 
kekekeke...gelap bersihir AJL nak...seni ker?
ada ekspresi seni ker dalam gambar ni..tang mana? pelik juga..kalau kita nak agung-agungkan ilmu sihir ala hollywood?? haram or halal tak?. oh well..SNAP SNAP! its not the winner im talking about..its the SO CALLED JUGDE/S! maybe judges dah kena jampi ahli sihir . And lagi satu, lain kali jangan bazir masa shortlisted calon calon pemenang kalau judges memang dah tahu nak pilih siapa. Jangan  mainkan perasaan orang. Ambik masa terjah Jom heboh, lompat punya lompat dengan gitar dan ekspressi muka untuk shot yang diingini.

Anyway rasa best yang amat sangat sebab ada group/forum serta rakan-rakan lain yang banyak memberi kata-kata semangat dan itu sudah cukup bagi bermakna bagi saya..YEAHhhh!!! Hidup kena ROCK! 



18 comments:

Miss Sunshine Kelly said...

after you post this up only i know who is the winner for AJL27 SNAP-SNAP.

Gambar you memang hebat. I hope the organizer will give explanation how they choose the winner.

limyeepee said...

Anugerah to BEWITCH project????!!!
A very bad influence to our society and moral value. We should supporting SENI instead of SIHIR, WITCH is haram ok...

Anonymous said...

Their costume is very creative but its not relevant to the AJL. They should have something to connect it to the theme of the night i.e music. But based on effort, I bet they scored alot of points.
Franco Kailsan

Ezna said...

frankly speaking i love yours more...lebih relevan lar. It's AJL maaa...hmmmm.....tak tahu nak komen apa.

Devi da Lil' DeviL said...

kelly,

thanks! seems like organizer sudah kena jampi ahli sihir..muaahahaha

limyeepee,

right???? tell me about it

franco,
precisely the theme does not fit the theme at ALL. what;s the point when they didnt follow the theme in the first place? if i have known the judges want it these way, ive get a group of superman,spiderman, ironman in it..oh well..

MamaBalqis&Faiha@ZaJ said...

Kalu tema cosplay rasa nya layak la menang.....ni ntah mana seni nya ntah mana muziknya

Devi da Lil' DeviL said...

ezna,

thanks...tu yg tersembur roti pagi ni bila buka facebook, ada org upload gambar pemenang...muahaha

Devi da Lil' DeviL said...

mama balqis,,

haha..tepuk dada tanya selera..lol

Ivan Chan said...

Sememangnya I pun kurang faham atas kehendak Media Prima dari segi pemilihan pemenang. Utk kostum Halloween tu memang sah GP tu layak diberi (Btw, Halloween tu haram, kan kat Negara ini?), tapi mengikut tema AJL tu I masih menggaru kepala. Huhuhu. Nasib x memihak kot!

Anonymous said...

Ini ajaran sesat ni! Golongan belia nanti terikut dengan black magic style dia orang. Mungkin dia orang ada buat jampi untuk menang tak!

Devi da Lil' DeviL said...

ivan,

garu kepala guna pedang sakti sihir

Wansteddy Tales said...

Inilah dilemanya kreatif entry. Kadang2 judges dah terlalu rambang mata sampai tak dapat beza kreatif ikut tema atau kreatif ikut sedap mata. my komen melalui pengalaman diri. Tempias drawing cnts dgn term voting. Benci! hahahha...

ps: no worries devi, diz cnts xmenang, next cnts sure dpt grand2 punya ^^ caiyok!

nurulazham said...

ermm...i pun kurang faham dengan 'kepala' tv3 ni...dulu kontroversi iklan raya+christmas..kali ni AJL=witch! adehhhh.... Halloween sah2 haram dalam Islam...kenapa x terus disqualified??..kalaulah 3 beradik ni terbaca komen ni...apalah makna korang menang duit tu dengan bergaya seperti itu?? tak rasa bersalah ke? hurmmm.... x taula kalau diorang xtolak tepi halal/haram... :(

kalaulah i jadik juri, pasti pict u jadi pilihan, devi!

Devi da Lil' DeviL said...

wansteddy,

thanks wan..i think sesiapa yg minat seni pasti faham perasaan saya. and u pun banyak kali terkena tempias contest organizer mcm ni kan? well yeah..tujuan saya luahkan blog ini bukan sebab tak menang tapi kriteria yg tak kena tema tu. anyway i will keep joining other contests as always and pasti ada yg appreciate it nanti.

Devi da Lil' DeviL said...

nurulazam,

hahhaa...tulah..my Muslim fren ada jugak ckp memang haram dalam islam..pelik tapi benar keputusannya kan?

thanks thanks! :)

KREZI KANMANI MANI $ said...

If u watch AJL itself...most do Western style as well... ala ala Opera la...ala ala sing under the Effiel Tower lar...really lari from the theme...ni setakat tangkap muat je...cakap je 1Malaysia but then...kuang kuang kuang
It's ok babe...loads more fair opportunity out there! Keep fighting the good fight! Gambateh Katak Biru!

Mummy's Luv & Life ~ Airis-Arissa said...

Terkejut gak tgk yg menang. Lain lah kalau tema "Harry Potter". Emmm....

Mummy's Luv & Life ~ Airis-Arissa said...

terkejut gak tgk sape yang menang. Mcm lah tema AJL "Harry Potter". emmm...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...