Monday, April 9, 2012

New Zealand-Day 1 with MYTv3

Giler best siot...selamat sampai sudah di bumi New Zealand..tak sangka kerana rasa mcm baru semalam saya termimpi mimpikan untuk ke sini..Akhirnya...woots!
weeeee....dah sampai
pergh..layanan 5 bintang lah dari Christchurch and Canterbury Tourism and MYTV3. Dengan tidur yang kurang dari 2 jam sebab mulut becok asyik bercerita sambil mengenali sesama sendiri dengan Iela (producer) dan juga Nabila (sorang lagi pemenang yang memang kaki kepala sama giler punya lah), memang syok sampai tak ingat dunia. Kesokkan paginya dengan muka mengantuk macam cipan, kami bertiga bangun untuk mengalas perut kami yang dah kruk krek tu. lepas tu Aidid, Faizal, Talha, Nyet (all the mytv3 krew) join sama for breakfast..
Okay malas nak citer panjang...first thing first..aktiviti pertama kami adalah menjelajahi seluruh bandar Christchurch dengan menaiki HELIKOPTER!!!pergh..betul betul di luar jangkaan sebab tak sangka dapat merasai pengalaman yang pasti menjadi salah satu kenangan terindah dalam hidup saya.
one awesome geng!
cantik kan?
apa macam..ada berani?
standing at the top of Mount herbert..gila best punyaaa
Selain itu kami juga melihat sendiri bandar Christchurch yang dibina semula akibat selepas gempa bumi dahulu. Tempat yang dipanggil Pop up city di mana kebanyakkan kedai-kedai dibina dlm kontena perkapalan. 
pop up city..everything is in the contenna
Kami juga sempat mencuba "punting",ala-ala naik gondola macam kat Itali tapi yang ini lain sikit sebab saya yang mengendalikan perahu tu..haaaaa...ok acah jer.tapi ada chance nak mengendalikan sekejap lah..
punting in the park

aaaaaaahhhhh...best cuaca hari ini
orait..ini baru 1st day..kalau nak tahu apa aktiviti yang akan bakal kami lakukan, stay tune!
wooohooooo...thanks mytv3 for this golden opportunity..so korang yang belum jadi member ni...come and join us NOWWWW!!!!

3 comments:

Ummi Dania Yasmine said...

OMG devi....sangat cantik pemandangan kat sini. Woot Woot!!!

Em's Family said...

that is so cool!!! lucky u.. have fun ya

Devi da Lil' DeviL said...

hi Ummi Dania,

cantik kan? tak terkata kata dah..rasa mcm nak tinggal sini terus


hye Wan Mira,

yes it is! i am :) thank you.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...